alpinism utilitaralpinism utilitaralpinism utilitaralpinism utilitaralpinism utilitar

Alpinism utilitar - ce este?

Experti in alpinism utilitar la lucruInterventiile la inaltime si accesul in zone aparent inaccesibile sunt in prezent posibile cu minim de cheltuiala si maxim de siguranta, prin tehnicile de alpinism utilitar.

Acestea au fost folosite initial in explorarile alpine si in speologie, unde configuratia terenului, adesea salbatica si neprietenoasa, a facut necesara o alta abordare. Platformele petroliere au preluat si au perfectionat metoda, iar eficienta ei a promovat-o in toate domeniile unde sunt necesare lucrari in spatii greu accesibile sau aflate la inaltime.

___________________________________________________________

Alpinism utilitar: o noua abordare

Fara ajutorul expertilor in alpinism utilitar, lucrarile la inaltime si alte operatiuni specifice se pot face prin instalarea unor elemente ajutatoare de sustinere si acces si necesita pregatirea zonei de interventie, prin instalarea de schele, nacele, pasarele, traverse si alte elemente constructive. Prin Alpinism Utilitar se elimina toate aceste preparative si costul lor (materiale, echipa) si garanteaza interventia rapida, dar si incomparabil mai sigura decat metodele traditionale.

Pe scurt, in locul abordarii traditionale de jos in sus si pas cu pas, prin alpinism utilitar se rezolva problemele direct si de sus in jos, avand nevoie doar de doua puncte solide de sustinere.


Web Design Bucuresti    Valid XHTML 1.0 Transitional